het Plan

Het Stadsbad komt op de plek waar nu nog het leegstaande voormalige zwembad staat. Van dit gebouw gaan we de kelders op een creatieve manier hergebruiken. In het voormalige zwembad wordt een parkeerkelder gerealiseerd met voldoende parkeergelegenheid en bergingen voor de woningen. Waar de kelders nog in een goede staat zijn, is het gebouw zelf in aanzienlijk minder goede staat. Het bovengrondse deel van het zwembad wordt dan ook voorzichtig gesloopt om plaats te maken voor de woningen. Deze worden in een houten bouwsysteem bovenop de kelder gebouwd binnen de contour van het huidige zwembad. De totale grootte van het bouwvolume neemt echter flink af, omdat de grote aanbouw aan de zuidkant (bij de parkeerentree) plaatsmaakt voor buitenruimtes. Er zijn twee entrees: een voetgangersentree door het bouwblok aan de Burgemeester Knappertlaan en de parkeerentree aan de Bosboomlaan.

De woningen zullen – afhankelijk van het type - bestaan uit twee en drie bouwlagen en worden ongeveer net zo hoog als het huidige zwembad. Donkere houten kaders, met lichte invullingen van hout en glas, herinneren aan de betonnen kaders die zo kenmerkend zijn voor het huidige gebouw. Terrassen en raamopeningen zijn zo geplaatst dat de privacy tussen buren wordt gewaarborgd. Mos-sedumdaken zorgen voor een fraai uitzicht over de daken en de grote diversiteit aan beplanting zorgt voor een comfortabel, groen woonmilieu. De bergingen en schuttingen van de omliggende panden blijven intact en een pad rondom maakt elke tuin bereikbaar. Aan de westkant van het gebouw komt een collectieve tuin, waarvan de uitvoering en inrichting in overleg wordt vormgegeven: een moestuin, plantenkasje, speelvoorziening, bloemenperk, barbecueplek – er is van alles mogelijk. Heb je goede ideeën? Deel ze met ons via het formulier op de pagina Contact